Стандартизация на материалите като показател за качеството на ламинирания паркет 

PELI PARQUET ЛАМИНИРАН ПАРКЕТ


  • Ламиниран паркет PELI Parquet-Цени,видове ламинирани паркети
  • Цени Ламинат PELI Parquet Турция
  • Подови настилки PELI Parquet


Стандартизация на материалите като показател за качеството на ламинирания паркет / 03.02.2021 11:08

Стандартизация на материалите като показател за качеството на ламинирания паркет

Днес търговската марка на производителите играят важна роля при избора на продукта. Ламинираният паркет не е изключение. Асоциацията EPLF® е международна организация от специалисти, която първо предложи разработването на екологичен профил. По този начин те успяха да подобрят безопасността и качеството на продукта-ламинат. Членовете на тази организация пускат стоки, които отговарят на изискванията на EPD декларацията.

Членове на EPLF®: холдинг на компании KRONO, Alsapan, Balterio, Classen, Egger, Faus, HDM, Kaindl, Meister, Parador, Skema, както и турските холдинги и други. Днес  всички продукти от тези марки са представени на българският пазар.

Трябва да се отбележи, че сега е невъзможно да се твърди, че китайският ламиниран паркет е в пълно съответствие с всички европейски норми и стандарти. Например, 3 теста бяха премахнати от настоящия GOST 32304-2013. Именно тази информация е основното условие за производството на ламинат в Европа (EN 13329). Проверката на качеството включва няколко теста:

-Устойчивост на удар на материала.
-Сила, влияние на промените в повърхността на покритието.
-Устойчив на повреди и драскотини.


Основната разлика между европейските и китайските производители е липсата на проверка в Китай за екологосъобразност и съдържанието на вещества, вредни за човешкото здраве (формалдехиди). Съгласно Евронормите, всеки продукт трябва да бъде тестван за нивото на съдържанието на веществото, след което му се присвоява определен клас продукт: E1 или E2. В Китай изискванията за съдържанието на формалдехид са намалени, така че продуктите им често имат остра миризма и ниско качество.

 Голямата инвестиция и оригиналните дизайни е основното предимство на европейските марки. Производителите предлагат на купувача богат избор от имитация на естествени материали и текстури.

По сегмент и рейтинг всички производители на пазара могат условно да бъдат разделени на 5 нива: Premium-class, Comfort-segment, Standard-segment, Economy вариант, китайски марки.Последни Новини / Виж Всички Новини

Закупуване на ламинат-характеристики по избор / 07.03.21

Закупуване на ламинат-характеристики по избор повече...

Стандартизация на материалите като показател за качеството на ламинирания паркет / 03.02.21

Стандартизация на материалите като показател за качеството на ламинирания паркет повече...

Следвайте Ни Във Социалните Мрежи!